Eelco de Boer

Vanaf jongs af aan ben ik gepassioneerd over twee dingen:

Muziek en Ondernemen

Het was dan ook vrijwel onvermijdelijk dat ik mijn eerste geld op internet verdiende door mijn LP’s te verkopen via Marktplaats in 1999. 

Mijn eerste “echte’ onderneming was RecordBuddy, dat ik oprichtte in 2001. RecordBuddy was de eerste Nederlandse hiphop LP-winkel met klantenvan over de hele wereld. Ik verkocht dit bedrijf in 2007.

In de beginjaren van mijn ondernemerscarrière heb ik tienduizenden producten gekocht en verkocht via sites als Marktplaats en eBay en ben ik jarenlang “eBay Powerseller” geweest.

Alle kennis die ik had opgedaan besloot ik te bundelen in mijn eerste digitale boek, genaamd “eBay PowerSellers”.

Dit is (zover ik weet) het tweede e-book OOIT dat verkocht werd in Nederland. Degene die het eerste e-book in Nederland verkocht werd mijn belangrijkste affiliate.

Rond 2005 had ik behoefte aan een geschikt (en Nederlandstalig) systeem om in te zetten voor e-mailmarketing. Als ondernemer moet je natuurlijk ‘krabben waar het jeukt’ en vrij kort daarna was ik mede-eigenaar van Enormail, een e-mailmarketingbedrijf. Enormail is nog altijd actief en het kantoor is gevestigd in mijn geboorteplaats, Drachten.

2005 was tevens het jaar dat ik besloot om mijn “eBay PowerSeller” e-book te gaan vermarkten zoals ik hierboven al even beschreef. Het probleem was echter dat er nog geen e-books in Nederland werden verkocht en er dus ook geen geschikte betaalsystemen bestonden.

Om die reden besloot ik om nog een ander nieuw bedrijf op te richten, dit werd PayPro. PayPro stelde me in staat om gemakkelijk allerlei verschillende soorten digitale producten aan te bieden, affiliates aan het werk te zetten en andere ondernemers te helpen die hetzelfde probleem hadden. PayPro is een betaaldienstverlener, is opgericht in 2006 en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de markt.

 

Vanwege mijn kennis en ervaringen wordt ik regelmatig gevraagd als spreker op events. In het verleden heb ik het podium mogen delen met sprekers als Robert Kiyosaki (Rich Dad Poor Dad), Les Brown, Jan Peter Balkenende en Wibi Sourijadi.

Daarnaast geef ik zelf regelmatig seminars in Amsterdam waar ik mijn beste tips deel waarmee ook jij van je “Business je Blessing” kunt maken, kunt “Leven van Internet” en daardoor een “Leven vol Leven” voor jezelf kunt creëren. Wil je een beter beeld krijgen van het type seminars dat ik geef? Bekijk onderstaande video dan even 🙂

Later ben ik nog meer bedrijven gestart, voornamelijk software bedrijven waaronder Luondo, en e-commerce platform waarmee je eenvoudig je eigen webshop kunt bouwen en runnen (meer dan 25.000 geregistreerde accounts).

 

Een greep uit de andere bedrijven waarvan ik eigenaar ben...

Webchamp.nl, een domeinnamen- & hostingbedrijf gevestigd in Purmerend

Eelco - IMU - Over Ons

IMU.nl, een SaaS oplossing waarmee je je eigen website en funnels kunt bouwen (exit in 2017)

Eelco - Betaalsociaal - Over ons

BetaalSociaal.nl, een social sharing-app, ook gevestigd in Drachten

MemBirds, ook een software bedrijf waarmee klanten hun eigen ledensite kunnen opzetten

Alle bedrijven worden gerund door waardevolle partners. Op eigen kracht hebben zij de bedrijven de afgelopen jaren verder uitgebouwd.

 

In de loop van 2012 publiceerde ik mijn eerste fysieke beststeller boek, genaamd “Winst.nl – Succesvol Dankzij Internet”.

Een in eigen beheer uitgegeven boek waarvan de ge-update versie nog altijd goed verkoopt.

Naast mijn rol als investeerder en adviseur in andere bedrijven spendeer ik een groot gedeelte van mijn werktijd aan het helpen van andere ondernemers. Ik zorg er met mijn kennis en producten onder andere voor dat ze meer geld verdienen, meer tijd over houden voor de dingen die het belangrijkst voor ze zijn en meer vreugde ervaren als ondernemer.

Daarnaast heb ik meerdere marathons gelopen, houd ik van krachttraining en vind ik het heerlijk om elk jaar meerdere maanden over de wereld te reizen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn business(es) aan te passen aan mijn lifestyle, nooit andersom.

Het belangrijkste voor mij is om een ‘leven vol leven’ te hebben, waarbij ik er enorm van geniet om me te omringen met mooie, bijzondere mensen.

Bijzondere mensen als mijn vrouw Danielle, mijn kinderen Dani, Otis en Ben, mijn vrienden in Nederland en over de wereld, mijn fijne familie en inspirerende ondernemers als Richard Branson, Dean Jackson, Andre Norman en Elliott Hulse.

Mij beter leren kennen?

Bekijk dan de video’s op mijn YouTube kanaal, beluister mijn podcast, of connect even met me via Instagram of LinkedIn. Vind ik tof 🙂

EN DIT IS WAT ANDEREN OVER ME ZEGGEN 🙂